Vad är den bästa medicinen mot smärta?

Värme, kärlek, omtanke, trygghet och sexuell njutning.

Värme kan ju vara på flera olika sätt..

Värme som få kroppen att bli varm och känna en stunds avslappning.

Kärlek handlar ju om att man tar hand och bryr sig om.

Omtanken kan vara på så många olika sätt, kan ju vara att ge en skön och mjuk massage när kroppen kokar av smärta. Finns även massageljus att köpa och då häller man på varm olja på kroppen. I min värld låter det ju helt underbart.

Trygghet är ju att känna sig trygg ihop med tillit.

Den sexuella njutningen får ju hela kroppen att spruta ut endorfiner.

Blir det sedan sköna orgasmer jaa då kan mycket av kroppens smärta släppa.

Skulle man sedan få allt det jag skriver då mår man nog väldigt bra i sitt smärttillstånd.

Jag själv har levt med fibromyalgi i över 23 år.

Den var nog svårast att leva med i början, nu för tiden har jag lärt mig att leva med den och i och med det så tycker jag att det funkar bra.

Varje höst säger jag samma sak; Nej så här ont brukar inte jag ha det vid den här tidpunkten..Det säger jag varje år när jag går in i höstens stora skov. Och det sa jag i år med Nej så här ont har jag aldrig haft det..

Det är väl ändå ett tecken på att jag glömmer bort eländet. Och det tycker jag är positivt. Det visar ju bara att jag inte är gift med min fibro. Nej Vi lever inte ihop och jag lär mig aldrig att förutse när det är dags igen att ha ont och få lite begränsningar i några veckor.

Visst kan vi som lever i smärta underlätta massor utan att behöva droga ner oss i tunga smärtstillande tabletter.

Men jag ger inga råd till andra att sluta med sin smärtlindrings mediciner.

Nej men jag kan ge lite råd om vad som kan underlätta den.

Varm massage är ju något som alla mår bra av. Och det behövs ju inte tas på de där punkterna som det kokar på. Utan var där på kroppen som det är lite lugnare. Just det där att någon tar hand om och hud mot hud är väldigt viktigt för en människa som är i ett högt smärttillstånd.

Vi som inte har någon som kan ge vi kan bara nicka och säga : mmmm ta vara på att du har någon som kan ge det där hud mot hud. Ha en konversation om hur du vill blir masserad för att få igång din blodcirkulation. Massera mjuk om det är det är det som känns bäst. Eller hårt eller mitt i mellan..Det är något som bara du kan avgöra vad din kropp behöver för att få må bra.

Kärlek och närhet , hud mot hud, som kan leda till en skön orgasm.

För inte måste en massage leda till samlag..

Nej nu handlar det om att ge något till någon som har ont och behöver få släppa loss alla endorfiner. Orgasmer är ett mycket bra sätt att få en kropp att slappna av på. Då kan det där samlaget bara få vara den gången/gångerna.

Givaren hjälper sin partner att få underlätta och må bättre i sitt smärttillstånd.

Vilket jag kan tycka handlar om kärlek och att ta hand om den man älskar.

Orgasmer är väl det bästa egentligen som kroppen kan få som smärtlindring.

Men än har vi inte kommit dit att normalisera och prata om vad sexuell njutning med orgasmer kan ge våra kroppar så att de ska få må bra.

Som ensam kan man ju ge sig själv orgasmer.

Man får inte huden mot huden.

Kärleken till sig själv får man och den mår man oxå bra av att känna.

Vi behöver inte en partner för att få orgasm och må lite bättre i kropp och själ.

Utan vi kan ta hand om oss själva och ge oss det där som vi behöver för att må bättre.

Visst vore det på tiden att läkarna skrev ut ett recept där det stod minst en orgasm om dagen ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.