Inte räcker det med ett citat på facebook.

Alla dessa fina tankar som många skriver om hur bra de är på att ta hand om..

Eller hur starka de är att ta hand om sig själva.

Eller fan ta den som gjort mig illa, er skiter jag i.

Eller den där som går runt och många lägger ut: Om hur kaffet står på och hur det är bara att komma så ska de lyssna och ta hand om.

Men när det väl händer är det den som mår dåligt och befinner sig i trauma som ska ringa runt och säga: Jag mår så dåligt nu..

Menar, inte ringer en människa som är i sorg eller trauma runt till vänner ?

Det är väl jag som medmänniska som tar kontakt?

Nej då är alla de där fina citaten inte så mycket värda längre. För är det någon gång det blir tyst så är det när en person mår dåligt eller hamnat i trauma.

Jag satt här på morgonkvisten och slöläste på FB. Jag blir lika förundrad varje gång jag ser de där citaten om att man ska ta hand om varandra.

Jag har varit öppen och skrivit i min blogg i 10 år om min ensamhet. Det är så känsligt att skriva om att jag har inte så många vänner. Jag söker vänner, jag är öppen för att ta emot nya vänner.

Jag vill förändra mitt ensamna liv.

Du är inte ensam har många sagt, jo jag är ensam.

Jag vaknar ensam, jag somnar ensam, jag äter ensam, jag tittar på tv ensam, jag pratar mest med mig själv än vad jag pratar med andra människor.

Mina barn och deras familjer de har sina liv även om jag finns tillhands så mycket det går. Men vi kan inte träffas jämt och ständigt. De har sina liv nu och det var väl målet med att få barn en gång i tiden?

Jag läser många gånger här på FB vad mina FBvänner gjort eller gör. Det finns många av de som jag sagt till kan inte jag få följa med ? Men frågan kommer aldrig och de drar iväg med sina vänner. Och sedan kan de lägga ut citat om hur alla är välkomna att sitta vid deras bord och fika ..De finns alltid till hands för andra.

Jag har slutat med att lägga ut dessa citat för de är i mina ögon sett inte så bra att läsa. Jag blir lite frågande på vad de står för egentligen.

Menar verkligen alla på fb att de står för de här citaten ?

För OM det vore så varför ex bjuder de aldrig med mig? jag har frågat om jag får följa med om de ska iväg. Att de kan väl säga till då så jag har en chans att hänga med. Svaret har alltid varit Oja det ska jag göra. Men frågan har aldrig kommit.

Eller jag vet att de läst mina texter om min situation hur jag vill förändra och få vänner. De kan ju inte tänka att det är jag som ska fråga om jag får följa med när jag inte vet att de ska åka iväg på något som jag hade vilja hänga med på….

Dagens fundering är..

Vad står de här citaten för egentligen som går runt på facebook.?

Är de till för att lindra sina egna sår.

Är de till för att lindra sitt samvete om vem jag önskade att jag var men liksom inte har det där kaffet på och är villig att bjuda in vem som helst som mår dåligt.

Har man lindrat sitt samvete att jag minsann tar hand om alla det står ju på fejjan ..

Då är samvetet gott, för alla som är med på FB har ju läst vilken fin människa jag är.

Det är dagens fundering som jag funderar och fnular lite runt på om i hjärnan idag.

/ Maywor

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *