Jag orkar inte ta in allt hemskt som sker.

Det kokar över till slut att matas varje dag med hemska nyheter.

För min del så orkar inte jag att lyssna eller se på alla nyheter. Det påverkar mig vilket det aldrig gjort förut. När elen sprang rakt upp och alla fick panik så började jag med att dras med i paniken.

Jag bor på 29 kvm, det går åt mera el hos mig än hos många andra. Bara för att jag är hemma och tv:n är ju på i stort sett alltid på när jag är vaken. Den är ju mitt sällskap, det är nästan så jag känner alla på Nyhetsmorgon. Jag har det jag vill ha, egen diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Idag kör jag inte torktumlaren varje gång jag tvättar och jag tvättar inte heller så ofta.

Men till slut när jag märkte att jag påverkades av allt det där negativa. Så började jag stänga av nyheterna, jag orkade inte se hemska filmer eller tragiska. Jag började leta efter filmer som var snälla och rara. Och det är inte det lättaste, för vi matas ju hela tiden med filmer som går ut på att pina, slå och förnedra. Även om sluten blir bra. Men det är inte kul att sitta och snabbspola filmer för att jag inte vill se. För det är så jag gör när jag blundade förr eller gömde mig bakom en kudde. Nu när jag är själv så snabbspolar jag…( små ler lite generat) ..

Jag har aldrig kunnat se pinsamheter, alla som känner mig vet hur snabb jag är och gömmer mig bakom en kudde. Eller när det är för spännande då går jag ut eller gömmer mig bakom en kudde.

Ja jag erkänner, jag är nog inte så lätt att se film ihop med idag..För jag orkar inte med spännande, hemska elaka människor. Och ändå så går jag ofta på bio.

Igår var jag på bio igen. Det är något som jag inte alls har svårt för att göra ensam.

Då ser jag ju filmer som jag tycker om att se på. Som svenska filmer tycker jag om att se. Det har kommit fler och fler filmer om kvinnor i min ålder hur de tar tag i sina liv och gör det de vill själva.

Ja jag känner att jag påverkats och vill ändra på den delen. Så jag kan släppa det där mörka och släppa in ljuset. För min del med min inkomst har jag gjort en ekonomisk plan. Kanske krävs lite planering och lite tid att flytta pengar mellan konton jag har. Men vad gör det? Jag har ju tiden och vill känna mig trygg att det alltid finns pengar till mat.

Mitt i allt det mörka som vi matas med tror jag att det gäller att umgås med de människor som inte bara är negativa utan att när vi träffats eller pratat i tel då ska känslan vara med glädje.

Idag ska jag åka ut och ha mina småbarnbarn till imorgon. Det är något som ger mig så mycket kärlek och glädje. Vi ska mysa, äta gott, äta snacks och bara sitta nära och känna hur lycklig jag är som är farmor.

När jag var liten skulle jag ha 4 barn, min önskan var 2 flickor och 2 pojkar. Jag har hittat en skolbok som jag skrivit i att det var min önskan då någon gång på 60 talet.

Nu blev det så istället att jag fick 4 barnbarn som är 2 flickor och 2 pojkar. Själv fick jag två pojkar.

Det är Lycka det !

Mitt i allt hemska och mörka som vi matas med. Försöker jag hela tiden att se det som ger mig ljus istället för mörkt. Vi påverkas väldigt mycket av det vi både läser och ser på. Då gäller det att bli så lite påverkad som vi endast behöver tänka till om.

Igår såg jag dokumentär filmen om kungen.

Njaa den var väl sådär bra, men ändå intressant på ett sätt att se. Men hans uppväxt och liv är nog inget att vara avundsjuk på. Tänk att aldrig aldrig prata känslor eller död. Han var 13 år när han tog reda på själv vad hans pappa dog av. För man pratade inte med den lilla pojken om sorgen efter hans pappa.

Nej fy vilket hemskt liv..Och precis som jag lärt mina barn : De pisser och skiter hele högen även kungen och drottningen. Det ska sägas på ren östgötska för att det ska låta bra..

Jag förstår hans småskratt ibland när hon ställde de där dumma frågorna som är så självklara för honom men inte för oss. Han föddes till att bli kung.

Jag föddes till att bli mig själv och leva ett fritt och ett så bra liv jag kan. DET gjorde inte kungen..

Tänk vad fria vi är mot honom.

Så bio är något som jag går ofta på ensam. Det behöver jag inget sällskap till för att uppleva. Sedan är det mycket trevligare att ha någon att bolla filmen med efteråt. Då får jag bolla med mig själv istället, vilket jag är van med ..hi hi …

Hur gör ni för att inte bli mörka och oroliga i dessa hemska tiden ?

Hur mår ni av att det matas hela tiden på alla sociala medier om mörkt och elände.

Den här helgen ska jag börja med att mysa och gosa..

Imorgon när jag kommer hem och resten av helgen har jag ingen plan för.

Kan bli så att jag åker till mamma, för jag har rätt mycket bokat nästa vecka och den här veckan har jag inte heller åkt iväg till henne. Det är ju inte så smidigt att ha 8 mil tur och retur och sitta hos henne ca 1,5 timme. Det tar sin lilla tid, skillnad är ju om vi bodde i samma stad, då skulle jag oftare åka till henne. Men nu krävs det alltid planering. Plus att väglaget påverkar mina besök och bensinkostnaden, det är liksom inte gratis att köra bil idag. Men hon har det bra nu och jag kan släppa taget på ett annat sätt mot innan hon kom in på boendet.

Visst finns det ljus idag det gäller för oss alla att se det där ljuset och glädjen som faktiskt finns..

Ha en underbar fredag..

/ Maywor

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *