Med ordens kraft.

Det som kallas att ändra sina ord till något som känns positivt för mig.

Jag går i terapi fortfarande.

Varje onsdag går jag på en yoga som passar mig. Min yoga är så mjuk och försiktig mot min kropp. Den får mig att slappna av. Den är en del av min kropps läkning.

Jag går även på kraniosakral behandling som oxå får min kropp att läka.

Använder naturmedel som inflammations hämmande eftersom jag inte får ta den sortens medicin på grund av min gastric by pass. Det beror på att jag har en liten magsäck och med det så innebär det att jag har väldigt lite magsyra och då har jag kan jag få magsår väldigt fort.

Och sist men inte minst så läker jag min kropp med att ändra ord till bättre ord.

Jag säger inte till mig själv längre att jag ska kämpa och kämpa på så in åt och helvete.

Jag tänker aldrig att det finns de som har det värre än mig. Då förminskar jag ju mig själv och mitt mående, det läker varken själen eller kroppen.

Nej idag så tänker jag…

Jag tar hand om mig själv till ett bättre liv.

Jag är bara människa som går igenom en stor förändring som läker min kropps sår.

För hur vi än vänder och vrider på det hela. Det som ligger i själen och sårar det kan göra våra kroppar väldigt sjuka. För ett år sedan var jag knappt gående, hade svår värk i hela kroppen. Mitt vänstra knä är slut men det går att träna upp det runt omkring. Idag är jag väldigt tacksam för att läkaren inte ville operera mig utan gav mig en cortison spruta till att börja med. När jag var iväg i midsommar förra året så gick jag mer i trappor för att komma upp till gästrummet. Trappor undvik jag helt förut eftersom det är väldigt svårt att gå i när man har svår atros i knän och som jag som bara har lite brosk kvar. Men när jag kom hem så kände jag att jag hade träningsvärk i benen och att det hade lättat av något i knät. Fick en step- up bräda av min son som de inte använde, och började sakta och mjukt att gå upp och ner, det var i augusti jag startade förra året.

Idag kan jag nästan gå i 10 min upp och ner och resultatet är att jag kan gå igen men kan ha svårt när det är för mycket backar. Men då går jag på ¨snedden istället och då går det så mycket bättre.

Idag är det den 16 mars och när jag tänker efter hur livet var för ett år sedan mot hur det är idag. Vilken skillnad och så mycket bättre jag mår både i kroppen och själen.

Att ta hand om det där inne i oss det där som kan skava det där som varken syns eller knappt känns.

För jag i alla fall visste inte om alla sår jag hade inom mig.

I höstas när det precis tog stopp av vissa anledningar, när min son frågade mig HUR MÅR DU? Jag frågar inte efter hur mormor mår jag frågar hur DU mår.

Mitt svar blev Men jag är inte van att någon frågar efter hur jag mår. Utan att jag tänkte kom svaret bara rätt ut om hur illa jag mådde. Min son är själv terapeut han läste ju snabbt igenom sin mamma. Han fixade in mig till en annan terapeut som är helt perfekt för mig.

Och då började min resa till ett så mycket bättre mående mot vad jag var i för bara ett år sedan.

Ju mer mina sår får läka och jag kan ta fram dem se dem och sedan lägga bort dem för att gå vidare i livet. För ingen mår bra av att leva i de sortens bagage.

Däremot så bär vi andra bagage men just de här med sorg och mörker de ska vi läka och sedan gå vidare.

Jag har fått en helt annan syn både på mig själv och andra människor.

Inte än är jag klar men jag går mot slutet av mina terapi. Tog ett uppehåll när det var som mest rörigt med mamma, då de ringde 3 gånger och sa att nu är slutet nära. Då var det svårt att kunna koncentrera mig på annat. Idag lever hon tills samtalet kommer att nu går vi in i vak, DÅ är det bara att släppa allt och åka. Men det kan ta månader , hoppas absolut inte år. Men idag är det lugnt och jag kan fokusera på mig och mitt liv.

När magen var som värst i början på året, så slutade jag med allt som kunde påverka den. Då testade jag att ta bort min natur hälsokost. Mitt i allt så reagera jag inte på när smärtan kom smygande i nacken. Spännings värk tänkte ju jag självklart. Men…i helgen slog det till med en kraft som är väldigt mycket ont.

Alla muskelfästen är inflammerade.

Kom hem i söndag, direkt började jag ta hälsokosten. Smörjde på med hästliniment och voltaren gel. I måndags började jag lite lugnt röra på mig så jag får igång blodcirkulationen. Tis och onsdag tränade jag hemma med step- up genom helt mitt eget schema som jag har bara där det är som mest värk. Jag känner in vart behövs det rörelse för att cirkulationen ska kunna hjälpa till att ta bort inflammationen.

Jag har varit ute och gått och jag har yogat.

Visst är jag stel och visst kokar det, men så mycket bättre jag är.

Nu kommer jag alltid att ta Curcumin+ingefära 1 gg om dagen det har troligtvis hjälpt till att mota Olle i grind. Det gick att finna andra lösningar mot medicin som magen inte tål.

Och vad som styr mig och läker mig det är just orden jag tänker och fyller min hjärna och själ med.

Jag har haft hjälpmedel på vägen men det är jag som gör jobbet.

Att sitta och skriva i min blogg är oxå faktiskt läkande, eftersom det kan ske lite bakom som inte syns. Att andra skriver till mig i igenkännande.

Jag vet att jag är inte så speciell och ensam om att både känna och leva som jag gör.

Vi är många som har ont och lider.

Vi är många som lever i ensamhet och vill ta oss ut ur den. Det svåra är att förändra sig själv och sin egna syn på sitt egna liv.

För det är bara jag/vi som kan förändra våra egna liv.

Det är ingen annan som gör det åt oss. Finns ingen anledning att titta bakåt och vara besviken på de som man är besviken på. Det kallas att vara bitter och bitterhet det är något som kan förminska oss själva.

Skit i dem som sårat , se framåt och läs inte alla citat på facebook som så många lägger ut. De är fulla med krav och bitterhet.

Nej med ordens kraft så kan alla förändra sitt liv.

Det är min tro ..

Två citat har jag som styr mitt liv.

Jag går sakta och kommer tillbaka fort.

Jag vill Jag törs Jag kan är det andra.

Så även om det blev 3 steg bakåt så kunde jag snabbt ta mig ur och känna fan vad jag är bra på.

ATT TA HAND OM MIG SJÄLV.

/ Maywor

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *