Internationella kvinnodagen.

Är en mycket viktig dag som handlar om hälften av världens befolkning.

Många på den andra hälften håller inte alls med om vad jag anser är en viktig dag.

Jag minns kriget i gamla Jugoslavien, den där dagen på 90-talet. Jag var jämnställdhet ansvarig från metall på SAAB. Jag var hemma på grund av permitteringar och minns hur jag blev sittande vid köksbordet och lyssnade på radion om hur kvinnor blev massvåldtagna av män/soldater. Så har det alltid varit i krig och så är det än i krig. Men vi började inte prata om det öppet förrän då i början på 90-talet.

Jag minns hur jag satt och grät och tänkte varför beter sig män i krig så mot kvinnorna ?

Idag 2023 är det på samma sätt i Ukraina ryska soldater våldtar och kränker kvinnor.

Vad är det som driver dessa män ? Lust eller makt ?

Makt att kränka tror jag är svaret.

Varför är det så många män som slår ihjäl sina kvinnor i Sverige ? VAD är det som driver dem att slå misshandla och ibland döda.

Varför vittnar så många kvinnor om hur män skickar bilder på sitt kön till kvinnor

Varför är det mer kvinnor än män som måste tänka på hur man skyddar sig för att inte råka illa ut ?

Sist men inte minst varför kämpar jag för alla kvinnors rättighet att äga sin kropp och sin sexuella njutning utan att vi ska dömas ?

Ett enkelt svar: Jag har själv fått uppleva männens låga syn på mig som kvinna när det gäller min kropp och min sexualitet.

Och som har blivit ett tillägg som är den som får mig att kämpa vidare. Jag är farmor till 2 flickor som jag önskar att de aldrig aldrig ska behöva gå igenom det jag fått göra.

Har väldigt svårt för att förstå män som går emot feminismen idag. Det handlar om deras mammor, kvinnor de älskar, sina döttrar och de flickor som de är morfar eller farfar till.

Varför tror inte ni män som har svårt att stödja feminismen att det inte gäller de flickor/kvinnor ni har vid er sida/närhet ?

Varför är det så många svenska män som mer än gärna betalar flera tusenlappar till att få orgasm på eller i kvinnor från ex Ukraina ? Kvinnor som är i trauma från ett krig som de kanske till och med blivit våldtagna och hotande? VAD får dessa män ut av sin/sina orgasmer ?

Säg inte att denna dag inte är viktig eller att den inte ens behövs.

När jag jobbade på SAAB så var jag facklig ordförande för min grupp och vi var mest kvinnor där jag jobbade i rent rum. Utanför så var det verkstad och där var det mest män, även om det började flera kvinnor att jobba i verkstaden. Och många bara för att vi i rent rum hade lägre lön mot de som jobbade bakom andra sidan väggen. Vilket jag minns hur verkstadsklubbens ordförande själv sa att det är ju så att där är det mest kvinnor och då blir lönen lägre. Den åsikten hade inte suttit så bra idag. Men då jobbade jag många gånger i motvind, det där får du ta Maywor. Jag var som sagt var oxå Metalls jämnställdhets ansvarig då jag satt med och jobbade fram SAABs första jämnställdhetsplan.

Från den här tiden minns jag mycket med en blandning.

Jag själv var gift med en man och vi har två söner som på den här tiden var mellan 6- 15 år. Eftersom jag slutade med mitt fackliga runt 1995. Jag har aldrig kunnat stötta det motståndet som en del hade mot alla män.

Jag har alltid och kommer alltid att älska män, jag har aldrig och kommer aldrig att se ner eller kränka män. OM de inte gör sig förtjänta av det förstås men då kvittar det ju om det är en man eller kvinna.

Skit ska skit ha så att säga.

Så många gånger jag skrivit eller pratat in mina ord med Jag älskar er män så mycket mera vad ni älskar mig, för om ni älskade mig på samma sätt hade ni aldrig betett er som ni gjort mot mig.

Jag skulle aldrig aldrig bete mig så illa mot er som ni gjort mot mig.

Idag är en dag som många upplever på olika sätt.

En del vill inte att det ska sägas/skrivas Grattis på kvinnodagen.

Vi får alla vara som vi vill och hylla som vi vill.

För mig är huvudsaken att jag vill se en förändring så att vi kvinnor ska få känna oss mera trygga.

Jag själv börjat backa att åka hem sent på natten med spårvagnen. Jag känner mig inte trygg längre helt enkelt. Samhället har bara de sista månaderna blivit så mycket otrygg av alla skjutningar. Finns ingen stad ingen plats idag som vi kan känna oss helt säkra på.

Att åka hem sent på natten i en taxi det kan ju oxå vara otryggt men i den känner jag mig iaf tryggare. Men det är så mycket dyrare att jag inte vill gå ut på stan för att åka hem sent.

Det här är verkligen att gå bakåt och inte framåt.

Jag har inte svaren på hur vi kan förändra eller få bort allt det otrygga samhället vi lever i idag.

Kan bara stå upp och visa min kamp.

Den står jag fast vid ..

ALLA KVINNORS RÄTT ATT FÅ VARA SEXUELLA OCH NJUTA AV SINA KROPPAR UTAN ATT DÖMAS.

Låt oss ta varandras händer idag och bara känna den glädjen som faktiskt finns i våra kroppar.

Låt oss känna att våra unga flickor har en fördomsfri framtid.

Gör denna dag till en bra dag och minnas den med kärlek.

För idag är det den 8 mars och den internationella kvinnodagen.

/ Maywor

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *