Teknikens värld det är inget för mig..

Jag blir tokig när det inte funkar som det ska!

Jag har problem med stats nätverket, när de uppdaterar i Norrköping då slås mitt internet ut.

Nu har det fungerat ett tag samtidigt som jag märkt av att min router inte är helt ok.

Igår när jag vaknade då var det utslaget igen. Hmm ni vet när man kan det där i sömnen att dra ut och vänta och så sätter vi igång det igen. Plus att jag har en box i mitt elskåp som går till stats nätet. Och den ska dras ut och ska jag räkan sen starta om det igen.

Nr jag väl har gjort det där några gånger är det bara att inse att nu är det fel igen.

Suck och stön.

Dags att ringa till mitt bredbands bolag bredband 2 . Det tar lite tid innan jag kommer fram men sen är det bara att följa. Och som vanligt har jag kopplat bort routern och sladden ska in i datorn. Jo jag vet och jag är redo.

Suck samma fel igen, det är något med stats nätet igen. Vilket innebär att nu kan jag bara vänta till de fixat det från kommunens sida.

Igår satt jag och lyssnade på min ljudbok som jag ¨läser¨ ..Har ni tänkt på att man säger läser fast man lyssnar på en bok..

Nu lyssnar jag på Straff skriven av Ann-Helén Laestadius, nyss lyssnat på hennes första ¨stöld¨ ..Jag har en dragning till urfolket och vi har en skäms historia med samer. Så hemskt det är med samehatet som finns kvar än idag långt där uppe i norr. Varför hatar andra människor utan att ens känna igen dem. För mig är det helt obegripligt. Och Sverige har en stor skam mot det samiska folket. Anser jag.

Igår var en dag som tv inte var på, ingen dator utan jag har gått om surf i mobilen och fick använda den.

Datorn måste vara på hela tiden och sladden från väggen ska sitta i datorn. Då kan de på stats nätet finna vad det är som är fel hos mig.

Imorse satte jag på tv i mobilen så jag såg lite på nyhetsmorgon. hela tiden måste jag kolla med datorn om det hoppar igång. Tänk att det gjorde ganska fort, ohhh så skönt tänkte jag. Trodde att allt var löst igen.

Tji fick jag, jag hade internet i datorn men fick inte igång min tv på grund av att jag misstänkte att min router oxå gick sönder denna gång. Jag tar kontakt igen med Bredband 2 måste säga att de är kanon bra att serva mig på. Killen jag prata med bekräftade bara det jag redan insett. Men ibland är det lite skönt att bolla mina misstankar med. För jag känner att jag är inte så duktig även om jag är nog ganska med i alla fall mot många andra.

Ok säger jag till honom bäst jag sätter fart här så jag hinner iväg innan stormen kommer. Ja gud jaa säger han, jag bor i Skåne och här är det rena kaoset så har det inte kommit till dig så stick iväg så fort du kan.

Iväg till affären och det är fan inte billigt, och det sved i plånkan. Men den gamla routern höll bara runt 3 år därför tänkte jag att nu köper jag en med mera kvalité mot den som gått sönder.

Så passade jag på att handla lite till iaf jag blir insöad i några dagar.

Sen hem och nu skulle det vara så lätt att få igång den där j…a nya routern.

Jag får ont i huvudet av stress när det inte fungerar som det står att det ska göra.. Det är sååå enkelt så säger de alltid i butikerna när jag ska köpa något nytt. Det måste stå på svenska för jag är dålig på engelska. DET är ett handikapp idag att inte kunna engelska flytande. Men men får ju skylla mig själv att jag inte var mera intresserad av skolan när jag väl gick i grundskolan. Jag gick ut 9:an men det var inte så mycket mera. Och för min del handlade det bara om att jag sket i det hela. Jag har inga inlärningsproblem eller hade då. Men men så var det på 1970 talet, jag gick direkt ut i arbetslivet och klarat mig bra förutom det där med engelskan då.

Idag är det den där tekniska delen som jag kan få krupp på.

DET var inte så enkelt alls att få igång det hela igen.

Men sådan tur var så ringde jag till min kompis Håkan som satt i bilen på väg hem. Han var i närheten och svängde förbi och satte igång det hela. Nu har jag äntligen internet igen.

Fan ta om det där stats nätet ställer till det igen för mig.

Tänk vad vi är beroende av tekniken idag. Kan inte ens titta på tv utan internet. Det är ju tur att man kan ringa iaf när det ligger nere. Och att jag har en kompis som kan hjälpa mig när jag håller på och får krupp.

Nu kan jag sitta insnöad ett par dagar. För nu funkar min bästa vän igen..

Min tv ..:)

/ Maywor

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *