God jul.

Men alla har inte en God jul..

Mina minnen från mina barndoms jular är inte många. Jag minns att jag ofta fick de där barnsjukdomarna som mässlingen, påssjuka och röda hund. Just vid juletiden. Många nyårsaftnar låg jag i hög feber som barn.

Minns en jul som mest, jag var ca 8-9 år och önskade mig en skrållan dockan. Men jag var så medveten om att de kostade mycket pengar så jag önskade mig den lilla skrållan och tänk jag fick den stora. Det jag minns var min stora lycka att jag fick den stora, den känslan glömmer jag inte. Det jag oxå fick var ett paraply och ett nytt nattlinne. Det var mina julklappar när jag var 8-9 år. Jag minns att vi åt lutfisk vid finbordet i vardagsrummet mitt på dagen på julafton. Såsen var god men fisken kunde jag nog klarat mig utan.

Det fanns aldrig alkohol eller bråk hemma hos oss.

Min mamma flyttade ifrån oss när jag var 12 år så henne vet jag att jag inte firat julafton ihop med efter det.

Utan det blev nog mera på juldagen vi sågs.

Nej för mig och julen har jag format minnen och traditioner med mitt ex och mina barn. Vi firade ju iaf ihop i 31 år.

Efter skilsmässan så har julen varit jobbig i många år. Det som är vanligt är ju att smällen kommer vid jul och det gjorde det hos oss oxå.

Idag tycker jag om julen igen på ett sätt men jag gör inte så stort väsen av den längre. Jag firar med mina barn och deras familjer, julafton hos den äldsta och juldagen hos den yngsta. Efter det så brukar jag gå till vänner och vi umgås och sen är julen över igen.

För mig är mina barn och deras familjer det absolut viktigaste att få fira ihop med.

Visst är julen fin och god hos mig. Samtidigt som jag saknar en tvåsamhet att fira hela julen ihop med.

Den dagen jag har svårast att ta mig igenom det är dagens datum 23 december.

Det var den dagen vi handlade och allt skulle fram, vi pyntade och klädde julgranen. Vi provsmakade från julmaten och vi spelade bingolotto. Jag vet att jag stått och slagit in julklappar sent om natten när barnen äntligen somnat. Den där dagen , dagen före den älskade jag.

Idag har jag format min den 23 december, jag sparar lite mat att laga till ikväll. Jag spelar bingolotto ensam och brukar tröttna efter halva tiden. Jaa den här dagen den kommer att gå förbi den med. Och imorgon då är det äntligen julafton och då får jag vara med mina.

Det är skönt att den stora sorgen och ångesten jag levde med i så många år just den 23 december är borta.

Men jag sticker inte under med att idag hade det varit lite mysigt att haft en fin man att firat in denna dag ihop med.

Det där med julen kan vara knepigt på många sätt.

Alla mår inte bra, alla har inte någon att fira ihop med…

För min del så har jag funnit min jul och känner mig trygg och mår bra så som jag format om mina jular.

I år har jag till och med en liten en som jag har som julgran. Två änglar och ett julhjärta med mitt namn på. Mina tomtar de som jag har kvar är framme, mina ljusstakar lyser fint.

Ikväll tänder jag alla fyra ljusen, jag ska äta varm skinka som jag skär upp direkt efter jag gratinerat den.

Jag mår bra och jag har en förhoppning om att nästa år , då kanske det blir mitt år.

Jag går ju mot det nya året med helt andra inre krafter mot vad jag tog emot detta år.

Och med de orden önskar jag er alla en riktigt

GOD JUL

/ Maywor

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *