Nej jag har inte svar på allt..

Jag kanske inte ens söker svar på det som andra vill ha av mig..

Tror det är helt mänskligt att ställa frågor och en önskan om ett svar för att förstå varför något händer.

Livet är inte alls rättvist mot mig ibland, men det har jag ju vetat om i flera år nu.

Jag har mot mig min fysiska hälsa, är det inte det ena så är det andra.

Allt var ju planerat , tågbiljetten var betald upp till Stockholm.

Väskan framtagen , bara börja packa den..

När jag kom hem från Stockholm på söndags natten åt jag en macka. Nej den satte inte fart på det hela, men den startade upp det som pågått under en väldigt lång tid i min mage.

Jag är inte som en kossa med massor av magar, fyra har en ko och jag har en..

Men i min lilla mage så finns det massor med tarmar som hos alla andra människor.

Jag har levt med IBS i många år, jaa vården har konstaterat att jag har en IBS mage.

Men det är bara JAG som vet vad och hur jag kan äta för att min IBS ska må bra.

Och när inte ens jag vet det ibland är det inte kul att få frågan: Varför ..Vad har du ätit nu som ställer till det .

Men jag har oxå en opererad gastric by pass mage. Och då kopplas en bit av tunntarmen bort.

Allt ska alltså gå fortare från munnen och ut i toan hos mig.

Och så har jag den där lilla magsäcken då..Den som inte alls är stor längre.

Så här har min mage varit i snart 4 år..

Jag har tagit att jag fått stora biverkningar efter min gastric operation. Ok det är som det är..

Jag kan få diarréer i ur och skur, ibland kan jag räkna ut att nu kan inte jag gå ut för snart sitter jag på toan med värk och tömmer min tarm.

Men de där gångerna när jag är kanske i affären eller ute och går och det kniper till och jag vet att NU måste jag på toa. Och det är på sekunden..Jo jag har gått eller halv sprungit hem som en mäla så många gånger. Men än så länge har jag inte skitit på mig. Det finns ju de som faktiskt gör det oxå, men jag har klarat mig hem genomsvettig och räknat våning 1, 2 och nu uppe börjat öppna jacka och byxor medan jag satt i nyckeln i dörren för att rusa in på toan.

Ja det sista året har allt blivit så mycket värre för mig.

Och jag har tagit det hela med att så här kommer jag få leva.

Men för några månader sedan ökade smärtan på vänster sida, diaréerna ökade och jag har blivit låst hemma flera gånger för att jag inte kunnat gå ut.

Vet att jag rådfrågade min väninna som jobbar på en mottagning med dessa problem. Det var veckan före midsommar, jag hade så ont och tolkade in det hela som äh det är väl magkatarr. Njaa sa hon det låter som du har fått tarmfickor..

Och så blir magen lite bättre. Dåså då är det som vanligt igen.

Eller blev jag egentligen så mycket bättre efter midsommaren ?

Nej inte med facit i hand.

Men jag lärde mig leva med även denna stress att alltid ha ont och vara nödig.

Och så kom den där mackan i söndags ner i magen..

Tog inte lång tid förrän jag satt på toan och nu med en helt annan smärta..

Det var som kramper i magen när jag satt på toan.

Kunde inte gå utanför dörren på hela måndagen, så fort jag åt eller drack något så fick jag springa in på toan.

Helt slut när tisdagen kom, men då slutade jag äta och dricka så jag skulle klara av att åka till affären och apoteket och handla allt som skulle få min mage att må bra igen.

Det var kokt ris och kokt fisk med ägg och persiljesås. Vitt bröd eller surdegsbröd som är som vitt. Det höll till på eftermiddagen då brast det igen.

Men natten mellan tisdagen och onsdagen insåg jag efter de helvetes smärtorna och sitta på toan en gg i halvtimmen. Det blir inget Stockholm för mig , det blir inget Pride för mig jag kommer inte i år heller få titta på paraden.

Nej jag grät inte jag bara konstaterade att NU måste jag till en läkare.

Så efter ett samtal till 1177 meddelande jag min vän som jag skulle tillbringa 4 dagar ihop med, jag kommer inte måste akut till läkaren..

Kl 9.30 satt jag på akuten..

10.20 fick jag ett eget rum på akuten med egen toalett. På grund av att jag hade diarréer.

För att beskriva en hel dag på akuten låg jag på en brist från 10.20 till 18.30 ..Det var drygt och jag frös som sjutton fast det var 26 grader ute men inte inne där jag låg. Det handlar ju om att min kropp inte mår bra därför fryser jag.

Efter en röntgen fylld med kontrast såg de vad det var som ställer till helvetet i min mage.

Jag har tarmfickor som blivit inflammerade , kanske för att jag gått länge med fickor , vad vet jag..

JAG själv bryr mig inte så mycket om vad och varför eller hur ..

Utan jag tänker så här. Tänk om jag gått med tarmfickor och det är de som ställer till mina diarréer.

Varför har jag då fått tarmfickor ? Tjaa jag äter INTE fet mat, Jag röker INTE..utan jag äter som jag ska med så lite fett som går. Använder mest olivolja och lagar mycket mat i min air frayer..Nej jag äter inte tårta och bakelser, Nej jag äter inte massor med godis. OM jag köper en påse godis brukar det var för ca 10-15 kr och det blir inte många bitar i den påsen. Och jag kanske inte ens kan äta upp den påsen för jag mår illa av två bitar.

Men de har ju bökat om i min mage när jag för snart 4 år sedan opererade min gastric by pass. Före det har jag aldrig haft några tarmfickor utan bara min IBS mage.

Min plan i det hela är att se till att få ihop min mage får den att må bra. Jag får inte äta på minst en vecka nu utan bara dricka soppor och dylikt. Sedan mixa och passera maten i en sakta takt tills magen säger att nu mår jag bra igen.

Jag vet idag att ¨risken¨ är stor att få tillbaka fickorna, och då är min plan att när det börjar göra ont igen. Ta en vecka med soppor och låt dina tarmar vila sig..

Mer än så kan inte jag göra nu..

Och jag tror inte jag är ensam om att ha de här problemen efter en gastric bypass. Vi är säkert många som fått lära oss att leva med en speciell mage som ställer till det.

Nej jag ångrar inte min gastric bypass, det är ingen idé att göra det. Mera lära sig leva med så som livet blev.

Igår när jag kom hem vid 19 tiden och skulle sätta på tv så hade jag inget internet. DÅ tyckte jag så synd om mig själv. Det räcker nu. Jag orkar inte sitta ensam i flera dagar utan att titta på tv eller vid min dator.

Idag efter en natt som jag fått sova bra och lugnt..

Första tanken jag har är till all personal som jag mötte på akuten. TACK ni är hjältar som kämpar på ..

Jag hade ett eget rum och när jag kom utanför fick jag se hur mycket människor det var i korridoren som satt , låg på britsar och så många som satt i väntrummet..Det var människor överallt. Och mitt i det så kämpar ni, ni är trevliga och gör ert bästa.

En heder till er..Vilka hjältar ni är !

Bredband 2 , det är andra gången jag får ringa er. Jag förstår vad som blir fel när mitt internet försvinner och ni är oskyldiga men ni är alltid trevliga och har ett tålamod när den där otekniska kvinnan ringer..

Den här gången fixade ni det på 2 timmar..

Vilken service ni alltid har.

Tack Gabriel som hjälpte mig denna gång..

Får se om jag måste ringa nästa gg när kommun ska uppdatera då blir det väl runt den 1 september igen då..

Och Pride då..

Ja jag följer er alla på facebook och visst svider det i hjärtat på mig.

Jag som skulle dansa ikväll när det är schlager kvällen festa om och bara ha sådär kul som man har uppe på Pride.

Jag som skulle krama om en del av mina volontärer som skrivit till mig. Jag skickar över alla kramar jag kan över cybern till er med stor pride kärlek.

Nu ska jag ta hand om mig själv. Jag är fruktansvärt trött och har inte mycket energi i mig just nu.

Tog bilen bort till ica och köpte på mig några liter proviva det räcker för mig idag.

Blev helt slut och genomsvett..

Tur jag har mina fina balkong så som den blommar så får den mig att må bättre..

Njut av livet och ni som är uppe i Stockholm ..

FESTA OM FÖR MIG OXÅ ..

Puss och kram till er alla från mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.