Är män mera raka och står upp för sina åsikter ?

Nej !!

I början på 90-talet var jag ordförande i en metalls fackliga grupp med ca 150-200 medlemmar. SAAB är ju så stort så det var uppbyggt med den stora verkstadsgruppen med flera områdes grupper och jag var då ordförande för hus 220 och hall 1 tror jag att det var. Minns inte så noga det fanns några hallar att välja på. Nej det var nog hall 3 , Ja du ser. Men det är inte så viktigt att minnas om det var hall 1 eller hall 3. I hus 220 var det mest kvinnor som jobbade, ¨hönsgården¨ kallade verkstadsklubbens ordförande hus 220. Jag har bitit mig många gånger i kinderna för att rent ut sagt hålla käften. Jag jobbade med jämställdheten från metall, verkstadsklubben ansåg att det var jag bäst på. Jo det var jag säkert, men jag var nog ett hot oxå många gånger. Men den delen skiter jag i helt idag.

Jag har gått i många fällor jag med som många andra kvinnor som sticker ut hakan lite för mycket.

Vad jag inte ställer mig bakom är att män är mycket enklare att jobba med.

De är mera raka

De är inte konflikträdda

De minsann talar ut direkt

Och så står de upp för sina åsikter…………….

OK??

När jag var vald som ordförande så var det mycket prat och lite verkstad. Bland både män och kvinnor. Jag har fått löst konflikter som ingen skulle tro att inte vuxna människor kan lösa. Jag har gått mellan Pelle och Sture för att få dem sams igen. Jag har försökt att förmedla mellan vuxna män att de ska ta sig i kragen och reda ut sin konflikt.

Så säg INTE att män är raka och löser sin konflikter.

Ett annat minne jag har är när en ny arbetsledare skulle anställas på en av avdelningarna där det jobbade mest män. Inte en man ville ha den nya arbetsledaren. Utan de gick ihop och bildade grupp och sa ifrån väldans bestämt. Jag pratade med dem verkstadschefen pratade med dem. Ingen lösning.

Då kom verkstadschefen med ett bra förslag.

Vi tar in dem en och en och så får de säga alla sina åsikter till dig och mig. OM det efter det visar sig att ingen vill ha den nya arbetsledaren då anställer vi honom inte.

Ok sa jag ..

Man efter man kom in , alla fick säga sitt. Vi lyssnade och vi tog in allas åsikter.

Som var vad ?

INGEN av alla män hade egentligen inget emot den nya arbetsledaren men de hade hört rykten om honom. Och på det började deras tjatter mellan sig. ¨ honom ska vi inte ha¨ …

Så det slutade med att de fick en ny arbetsledare och vad jag minns så gick de väldans bra ihop.

Men var , var de där öppna , raka som löste alla konflikter direkt ?

Jag inte vet jag , minnet är iaf hur jag fått lösa konflikter mellan både män och kvinnor på helt samma sätt.

Jag tror de flesta är konflikträdda helt enkelt.

Man är rädd att ha fel åsikt.

Även som vuxen är man rädd för att bli utanför och mobbad.

Och det har inget med kön att göra.

När jag kastade mig ur för sådär 14 år sedan och skulle ha lite kul. Jag skulle ju ta ifatt min tonårstid som inte jag hade haft.

Då trodde jag att männen var mera kunniga hur kvinnor fungerade sexuellt. Det var så många män som talade om för mig att de var så duktiga att ge en kvinna njutning.

Och ännu en gång gick jag i fällan och trodde på det männen sa.

De var ju Tarzan i djungeln de visste minsann hur en kvinna skulle tas.

Finns ju många roliga minnen från den här tiden för 14 år sedan. Män som talat om för mig hur jag bra jag skulle få det. Där satt jag och väntade NÄR ska han ta tag i det där han skrivit om då ? Suck klockan är 24 nu och inte ett skit har hänt än. Jag iaf är ju inte sådär jätte pigga mitt i natten. Då vill jag sova..Inte sitta och vänta på att han ska gå till handling …

(En text med lite glimt och ironi )

Än idag kan inte jag förstå varför man ska saluföra sig sexuellt det är många män som gör det.

De måste tala om för mig innan vi ens dejtat att de är bra sexuellt.

Är vi olika så man som kvinna ?

Jag är mera intresserad av mannens personlighet och hans värderingar. Hans intelligens måste tilltala mig , det är ju den delen som tänder mig till en man. Hur han är som person får mig nyfiken.

INTE hur han är sexuellt.

Den sexuella delen den utforskar man ihop och går inte den ihop, jaa då passar man inte ihop helt enkelt.

Jag tror inte på att om den sexuella delen i ett förhållande inte fungerar att man ska gå vidare. Nej för den sexuella delen är så viktig för att behålla gnistan och glädjen.

HUR man sedan har sex har ingen annan med att göra bara det sker på lika villkor och med samtycke.

Är det sedan kärlek med då jävlar kan allt ske…

Så tänker jag, men vem säger att jag tänker rätt ?

Ingen, inte ens jag själv.

Utan jag har respekterat mig själv att vara den jag är.

Jag är bara jag och kan inte vara någon annan.

Fast klart jag är ju en helt underbar kvinna..

OM jag får säga det själv förstås ha ha ha..

Nej jag tror inte faktiskt att män är mera konflikt lösare mot vad kvinnor är.

Nej jag tror inte faktiskt att män är mera raka och kan prata ut direkt.

Nej jag tror inte faktiskt att män mera står upp för sina åsikter.

Men jag tror att samhällssynen säger så.

Däremot så tror jag att det finns vissa olikheter när det gäller män och kvinnor.

Men jag tror inte att vi kan dra alla över en kam.

Utan vi är alla olika..

Det gäller bara att ha modet att visa sig för just den man är..

Inte för någon som en samhällssyn säger att en person ska vara.

Våga vara stolt för den du är..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.