Det är inte bara covid 19 som jagar oss, utan människor börja jaga varandra i dessa tider.

Läser på olika forum att människor mår dåligt för de känner en häxjakt på dem.

Kan ju inte vara meningen att vänner ska bli osams och bli ovänner på grund av ett virus som jagar oss.

Det är ingen lag och inget straff om man inte följer rekommendationerna som ges här i Sverige. Men det är väldigt provocerande mot de som följer dem och är i krisgruppen när inte alla följer dem

Det är provocerande att känna att jag kan inte leva som jag vill bara för att andra inte följer och då sprider sig viruset.

Skulle tro att det är de känslorna som utlöses när en del börjar sin häxjakt.

Jag läser på ett forum jag är med på hur en del jagar och jagar och hetsar och hetsar. Absolut att de har rätt att ställa frågan: HUR tänker ni nu? Vi lever i en pandemi. De där festerna får vänta tills det är över.

Det tragiska är ju att de som håller i fester inte tar sitt ansvar kan jag tycka. Utan man bjuder in andra att komma, sedan har alla sitt egna ansvar att gå dit kan jag tycka.

Jag själv har varit inbjuden på en fest , men tackade nej . Samtidigt så släcktes den festen ner. Där tog hen sitt ansvar direkt. Visst är det så det ska gå till idag, men tyvärr så tar inte alla människor sitt ansvar i det hela.

Men att jaga och hetsa vet jag inte om det är rätta vägen att gå. Att bli osams med vänner är ju inte heller rätt väg att gå, tycker jag.

Sedan är det ju så att så länge man skriver ut på sociala medier att man varit ute och haft kul, lägga ut kort på sin goda fina drink. Är ju inte i så smart i dessa tider. Det sticker i ögonen hos en del människor som känner sig inlåsta.

Eller alla som åker till köpcenter, Ullared, IKEA osv…Måste ni lägga ut på sociala medier att ni är iväg dit som man rekommenderas att inte besöka kan jag tänka. VAD ger det de som är där att lägga ut på facebook att nu är vi här. Och det är inte alls så mycket folk här. Nej men …

I mina ögon har det inte med det att göra efter det sista som kom.

Utan NU gäller det att inte ens besöka de där köpcentrumen eftersom det är där smittan är hög. Och då kvittar det om det är 50 eller 5000 pers alla är inomhus och det där viruset covid 19 stortrivs att vara.

Men jag jagar inte eller skriker eller skäller ut andra människor. Utan än så länge i Sverige så lever vi under ¨bara¨ rekommendationer.

Jag själv har inget arbete att gå till, jag lever ensam och har aldrig besök. Jag har hand om mitt minsta barnbarn en dag i veckan och jag handlar mat på antingen tidig morgon eller sen kväll. Träffar en väninna som lever oxå ensam och är sjukskriven nu. Vi åker bil ihop ut till skogen och går där i några timmar ihop för att få lite sällskap.

Och vad är det jag alltid får höra? Du träffar minsann dina barnbarn. DET gör inte jag..

Där har man något att slå ner på mig om. Usch jag träffar mitt minsta barnbarn en dag i veckan.

Ja jag säger ofta inget men jag tänker desto mer.

Det är så här vi blir när vi hamnar i den här situationen som vi alla sitter i hela världen idag.

Vi bryr oss så mycket om vad andra gör.

Och det beror ju på att andras beteende påverkar mitt liv så mycket.

Visst vore det enklare att leva om alla lyssnade och var solidariska och ställde upp som de tre musketörerna ¨En för alla, alla för en¨ ..

Men…Vi människor är inte av den rasen.

Då skulle vi aldrig ha/haft krig.

Inga fängelser för ingen skulle vara brottslig.

Jaa du förstår vad jag menar.

Det har nyss valts bort en hemsk president i det stora landet USA.

Ett land som många har som förebild.

HUR kan man ha detta inskränkta land som förebild undrar jag då.

Hur har kvinnorna där ?

De får inte ens bestämma över sin egna kropp när det gäller abort.

Herre Gud har de inte kommit längre ¨over there¨?

Är det ett land med många som smittats och dött i så är det ju i USA.

Nej vi lever i ett samhälle som ingen helt kan styra idag.

Det är ett litet virus som heter covid 19 som styr både människor och ekonomin.

Även om vi alla har åsikter om andra människor idag.

Så är det inte de åsikterna som gör att de där små djävlarna försvinner.

Utan det finns inga genvägar att gå ..

Vi måste hålla ihop.

Vi måste inse att det hänger lika mycket på mig som för dig.

Försöka att få in i så många som det går att få in det i hjärnan på.

En för alla, alla för en!

Det är en elak liten djävul vi har i hasorna nu.

Den syns inte och den behöver inte slå ut på en människa som kan hinna smitta massor andra människor utan att ens veta om att den är smittad.

Var rädd om dig och släpp jakten på vad alla andra gör.

Så är vi ett steg närmare till livet vi alla så väl saknar idag.