sep 28

¨OM jag gör om mig då kommer jag säkert att bli älskad¨

När hjärnan säger att du duger inte som du är.

Läste igår på nätet där en kvinnas förtvivlan skrev bara jag går ner i vikt så kommer jag att bli älskad.

Det är just till dig mina tankar går till idag och alla andra kvinnor som tror att allt hänger på kilona som sitter på vår kropp.

Jag har skrivit så många gånger om mig och min övervikt. Min låga självkänsla och alla MINA svar på varför jag inte träffat på en man som älskar mig, MIG som jag är.

Innan min gastric by pass så trodde jag med helt klart att jag med min stora kropp vill inte en man ha.

På den tiden hade jag på ett sätt större självkänsla i mig. Jag visste att jag var en stor, tjock och fet kvinna. Jag klädde mig med kläder som satt åt, jag visade upp min stora kropp och alla dess kurvor. Jaa jag framhävde mig och jag backade aldrig.

Då innan min op då jag levde i min tro om hur mitt liv skulle se ut och bli, som har blivit helt tvärtom.

Jag är inte alls lika säker i mitt sätt att klä mig. Kan bli mycket osäker om eller hur min kropp framhävs. På något sätt känner jag ett större krav på hur jag ser ut idag. När jag var stor då visste jag att jag var stor. Idag vet jag inte vad jag är. I MIN hjärna är jag stor men ser en annan kropp i spegeln.

Framför allt när jag gått upp ofrivilligt i vikt efter min operation. Inte massor men lite för mycket för mig att känna att det är ok. Jag visste att det oftast sker en viktökning utan att man äter eller gör fel. Den här delen är ju oxå svår att förklara när jag inte har en förklaring. Människor måste ju ha en förklaring för att tro på det som sägs. Och många måste få säga sina ord till andra vad de tror är anledningen. Det här är jobbigt att ta emot det är då de där tankarna kommer som kallas för skam. Skammen att jag gör något som är fel när vikten gått upp utan att jag vet varför det skett.

Fy skäms på dig Maywor det som inte skulle få ske har skett!

Och jag fortsätter min kamp för att kämpa ner mina kilon som jag vill gå ner. Så med det facit i handen har inte en operation hjälpt mig, utan det är samma kamp idag men i mycket mindre kilokamp mot innan.

Hur gick det med kärleken då Maywor?

Jaa den här delen har jag verkligen gått i bet på.

Erkänner att visst trodde jag att nu ska även jag träffa min man. För nu ¨duger¨ ju jag. Äntligen är jag inte stor, tjock och fet framför allt en äcklig kvinna. NU har jag fått en kropp som är normal, jag inte smal utan lite lagom mjuk och mullig.

Men något har hänt, det är ju inte bara att vi lever i en pandemi. Jag har aldrig haft så liten uppvaktning som när jag gick ner i vikt.

Skillnaden är lite att idag skriver män att de tycker jag är snygg och sexig att det vill ha sex med mig. Förr skrev de att de vill ha sex med mig för jag såg kåt och het ut. Idag är jag snygg inte bara kåt..

Bara för att en kvinna är snygg så har jag fått uppleva att det gör att män skriver att de vill ha sex.

Snygg= dig vill jag knulla med

Tjock= dig vill jag knulla med

De orden jag saknat är Du ser helt underbar ut och dig vill jag lära känna!

Nej inte har min viktnedgång givit mig den där lyckan och kärleken som jag trodde den skulle ge.

Under min tid i pandemin så har jag istället gått hos en kurator som heter Maywor. Jaa jag är nog bäst på att ta hand om mig själv men även att rannsaka mig själv.

Idag med mitt kämpade att känna att jag duger som jag är.

Har jag kommit så många steg framåt.

Jag har växt i min självkänsla jag är den jag är och jag duger som jag är.

Jag tänker inte ta andras råd om hur och vad jag ska säga eller vara för att en man ska tycka om mig. Nej jag står upp för den jag är. Och jag står för ärlighet och att visa upp mig för den jag är.

Falskmarknadsföring bygger inte upp ett förhållande. Sanningen kommer alltid ifatt.

Du kära älskade kvinna som känner att du inte duger för den du är.

Med din kropp eller vad det är.

Jo du duger precis som du är, jag vet för jag har träffat dig irl.

Du är vacker och du har en nyfikenhet på livet.

Släpp inte taget om den bara för att du har en stor och mjuk kropp.

Jag vet att orden fet och tjock är ord som vi hatar. Ta bort dem och tänk att du är vacker mjuk och go. Det var de orden jag använde när jag var stor ¨jag är mjuk och go¨..

Idag vet jag inte vilka ord jag använder. För sedan min kropp har blivit mindre så har jag tappat all uppvaktning. Det har aldrig varit så tyst omkring mig sedan jag blev singel för snart 14 år sedan.

Jag vet att finna lyckan sitter inte i kilona.

Däremot sitt mitt välbefinnande i mina kilon som försvunnit. Men det är en annan del av det hela.

Lite råd och tankar till alla som tror att kilona på din kropp gör att du inte kan nå den där lyckan som du ser att alla andra har.

Jag lovar att alla andras sk lycka inte är så lyckliga många gånger.

Utan se till att din lycka till att börja med ligger i dig själv.