sep 07

Bli kär i en person på en datesaite utan att träffat hen IRL.

Det handlar ju om att bli sedd och bekräftad.

Går nu en dokumentär på svt. play som heter Lurad på kärlek och miljoner tryck på länken så kan du se den direkt.

Den handlar om kvinnor som blivit lurade på att ta lån och skicka iväg pengar till män de aldrig träffat.

HUR kan man vara så dum att man gör det?

Jaa det kan man ju undra, men….säg inget du inte vet något om. Har du aldrig varit i den situationen ska man inte ha så mycket åsikter.

Kan bara gå till mig själv, jag blev helt fixerad av en man på nätet för ca 10 år sedan. JAG som ska vara så klok och tuff…

Hur kunde jag bli helt betuttad i en profil på nätet?

Tjaa han såg mig, han beäkräftade mig, han fick mig att berätta om mig själv. Han var yngre än mig och det hade jag väl lite problem med ett tag men det släppte det oxå.

Jag vet hur jag satt och väntade på att han skulle logga in på MSN som det var på den tiden man chattade på. Idag heter det ju messenger det är ju samma sak.

Hjärtat slog ju volter och han var till slut en man jag tänkte på hela tiden.

För att göra en mycket lång historia väldigt kort..

Han försvann till slut, och kvar stod jag i en slags sorg och separation ångest. Men jag kunde inte helt släppa taget det var något som drog och slet i mig. Jag jagade på nätet i ett år och till slut fick jag napp. Jag hittade honom men det var inte den mannen jag chattat med i ett år. Nej nu var det en gammal man som hade snott en snygg mans kort och satt i sin profil.

Hos mig handlade det inte om pengar utan här handlade om att någon såg mig och bekräftade mig.

Visst har jag funderat lite på om jag skulle tagit lån till den här mannen. Nej jag tror inte det för jag kan inte engelska och de männen som skriver till mig på engelska svara ju inte jag ens. Jag lägger aldrig till de där fejk profilerna som skickar vänförfrågan både här och där.

Jag dömer inte dessa kvinnor och jag tror faktiskt att det är mycket lättare än vad man tror att hamna i den här situationen.

De som har en fejkprofil på nätet de är duktiga att skriva och de vet precis vilka knappar man ska trycka på för att få in en person i sitt nät.

Framför allt de här som är med i denna industri som går ut på att lura framför allt kvinnor, men säkert män oxå. Det är helt sjukt hur det fungerar.

De riktar in sig på ensamhet, kanske nyskilda som sörjer och mår dåligt, de bygger upp ett förtroende och manipulerar. De kan konsten att gå djupt in i en annan människa innan de slår till grymt, kallt och helt utan känslor.

Det är grymt och elakt..

Hur ser mitt liv ut idag?

Det där med nätet jaa jag pausade igår igen min profil på HP.

Jag vill träffa människor i det verkliga livet.

Litar inte på någon när det gäller nätet längre.

Jag och så många andra har blivit så lurade av män för min del då som inte varit den de sagt att de är.

Men vart ska man träffa en ny partner idag?

Framför allt nu när vi lever i en pandemi..

Jag vet inte, på ICA kanske eller någon annan affär.

Hur gick det då med den där mannen som jag till slut hittade på nätet.

Jaa jag skrev och han fick ge mig en förklaring på sitt beteende.

Det var ju bara att släppa taget och gå vidare, men det var sjukt att se en äldre mans hemsida och allt han hade berättat om. Med ett kort som inte alls stämde med den mannen jag hade chatatt med i 1 år. Han skrev på samma sätt men det var ju inte han i min hjärna. Men jag redde ut det hela och kunde gå vidare.

Men som sagt var det som händer idag med lån och pengar det är ju helt galet.

Det är de som känner ensamheten som de sätter klorna i.

Vi i Sverige lever i ett samhälle som har den högsta siffran av ensamboende. Ingen ska få mig att tro att alla som lever ensam gör det av egen fri vilja. Jag erkänner iaf att det är ett stort svart hål i mig av saknad av att få bli sedd, bekräftad och älskad. Men jag klarar av att leva mitt liv utan att gå in i depressioner..Är det något man är duktig på så är det att stänga av känslor som sprutar i hela kroppen. Jag har inget val.

Nej man kan inte lita på någon idag känns det som.

Jag är den där äckligt ärliga som inte kan ljuga och låtsas att jag är någon jag inte är..

Det är nog inte på nätet som min prins finns iaf..

Jag bygger upp mitt liv nu med tanken att jag kommer få leva ensam resten av livet. Söker mera nya vänner att få uppleva äventyr ihop med. Vänner som har samma intressen och är på samma sätt som jag är.

Det går inte att stå ensam kvar och tro att livet kommer till mig utan ska livet förändras då är det bara en det hänger på..Det är bara JAG som kan förändra och gå ut på nya stigar och se vad som händer på alla dessa stigar.

Idag bygger jag upp ett helt nytt kontaktnät med vänner som jag trivs ihop med. Vi som är alla på samma sätt eller vi som är likasinnade..

Vänner som får mig att må bra, att skratta och få vara den jag är helt utan fördomar.

Och nog har vi kul alltid..

Vi som är som jag är vi som kommit fram till att vi duger för den vi är..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.