aug 31

Hitta sin sexuella läggning.

Att våga vara den man är.

Det här är ju något som verkligen inte är det lättaste och där man inte kan räkna med andra människors förståelse.

En del trycker undan det som finns i kroppen och andra lever ut den.

Bland de unga så är det ju mycket trans de som känner att de lever i fel kropp.

Jag har ju förmånen att känna flera unga människor som givit sig in i en process.

Flera av dem har sökt upp mig bara för att få prata av sig.

Jag behöver inte förstå hur det känns eller vad det är som satt igång denna process. Jag bara finns där och låter de prata helt utan fördomar. Det är deras kroppar och det är deras process. Inte har jag då rätten att säga att du känner fel.

I styrelsen i RFSL Norrköping så är jag ungdomsansvarig, den äldsta i styrelsen. Det tycker jag är verkligen en eloge till mig där det visar sig vem jag är och vad jag står för. Och de unga har inte svårt alls med att det är jag som har den rollen.

Jag har en väninna nu som är på väg ut ur garderoben.

Jag har vänner som kan gå från man till kvinna och tillbaks.

Vänner som kan ha en dominant eller undergiven läggning.

Jaa mina vänner är en stor blandning av allt.

Är jag helt fördomsfri? Det vill man ju tro men jag tror ingen är det helt rakt igenom. Utan vi alla har lite fördomar i sig men vi kan låta dem vara kvar i oss utan att de måste sättas i ansiktet på någon annan.

Man kan acceptera och respektera alla människors rätt att få vara den de är.

Det jag mest har svårt för är kommentarer om hur en del har sex, varför är det så viktigt att veta?

Fördomar mot bögar att de sätter på varandra i analen och att de vill knulla alla män. Nej så är det ju inte..För det första så knullar inte alla bögar varandra i analen. De kan ha helt underbart och mjuk sex med händer och mun. Om de vill knulla alla män? Nej det var som en bög sa: vi är så kräsna så de heterosexuella männen behöver inte oroa sig.

Det är en anledning som gör att det går inte ihop med mig att säga : De får vara hur de vill bara de låter mig vara. Det är då jag svarar Du behöver inte vara orolig bögarna är så kräsna så du kan vara lugn.

Jag om någon vet hur det är att vara uppskattad av samma kön. Det är ju mest kvinnor som stött på mig när jag varit ute.

Visst första gången blev jag ställd visste inte hur jag skulle hantera det hela.

Idag tar jag det som en komplimang att jag kan tända upp en kvinna. Men jag har inte den sexuella läggningen. Inte ens bi är jag .

Utan jag är lite galen i män istället. Sen att de kanske inte är lika galna i mig då … Nej jag skämtar nu..Jag har bara inte snubblat på rätt man..

Min sexuella läggning är heterosapiomonogam. Det står för att jag tänder bara på män, jag måste få med den mentala delen och jag har bara en man.

För mig inget konstigt alls men för andra hur knepigt som helst. Varför sapiosexuell? Tjaa det handlar ju om intelligens..Den mentala delen är mycket viktig för mig när det gäller att jag ska tända på en man.

Vilket jag tror att många med mig är lika, det är bara att det är jag som satt ett ord på det hela.

Visst är det så att vi vet vilka vi är och vi vill träffa vår själsfrände.

Visst söker vi alla lycka och att få må bra.

Men det är många som lever med en annan läggning som dens partner inte har en aning om.

Hur mår de som aldrig får ge sig hän till den de är?

Tjaa många av dem är ute på nätet och söker bredvid.

Finns de som är homo och aldrig har sex med den de valde att gifta sig med. Men har sex med en av samma kön. Och lever i en lögn som de är livrädda för att partner ska få reda på.

Så många som jag pratat med på nätet som är i en process. Nu menar jag inte de där runknissarna som sitter och fantiserar utan de andra som är lite vilsna.

De går i en ångest och de kan inte släppa taget om det som drar i deras kroppar.

De vill inte lämna sin partner och de är som sagt var livrädda att hen ska få reda på vad som skett inne i dem.

Och så säger en del att det sexuella inte är så viktigt i ett förhållande???

Jag håller inte med i det..

Finns det inget sexuellt ihop med den man lever ihop med då lever man ihop med en kompis. Och det är inte alls fel för visst kan man älska en kompis. Många är säkert lyckliga som de säger i alla fall. Har man tryckt bort den sexuella njutningen eller har man backat för att den man lever ihop med inte alls har samma lust. Eller vad är det som skett när man väljer bort det som får gnistan och glädjen att spira i kroppen ihop med den man älskar?

Varför söker så många som är i ett förhållande något annat på nätet?

Njaa då tror inte jag på det förhållandet att det är så lyckligt.

Men det är MIN åsikt och den står jag för.

Jag står upp för att vi måste våga normalisera den sexuella delen i vår kropp.

Ta bort de där reglerna som kyrkan satte för flera hundra år sedan.

Sluta att bry dig om vad andra har för läggning.

Utan lär dig att ta hand om dig och din kropp.

Släpp loss det där som drar och sliter i den.

Finns inga fel så länge allt sker med egen fri vilja.

Så sluta bry dig om vad eller hur andra är.

Och ägna dig åt den som du själv är.

Utan fördomar, krav eller prestation..

Hitta dig och din sexuella läggning och njutning.