maj 24

Sexuell njutning är inte lika med att det ska gå ut och in.

Nej njutning kan vara på så många andra olika sätt.

De flesta problemen är att det inte fungerar är just vid samlag. Både för kvinnan och mannen.

Kvinnor som har endometrios eller andra sjukdomar eller sköra slemhinnor vet hur ont det kan göra att få in något i slidan.

Då blir min fråga måste det in något som gör ont på en kvinna?

Varför ska en kvinna som har ont kämpa med att få till något som gör henne illa? Det enda som föds är ju en skamkänsla som blir: Det är fel på mig och jag kan inte därför vill jag inte.

Själv har levt med endometrios fick den diagnosen som 17 åring. När jag var 46 då togs min livmoder bort och då fick jag svaret på allt mitt elände jag gått igenom från det jag var 17 år.

Jag har suttit hos läkare som pratat penetrering och åter penetrering med mig. Självklart att det var manliga läkare oxå som propsat på att det ska in något där det gör som mest ont. När en manlig läkare skriver ut bedövningssalva för att något ska in. mmmmm idag har jag lite annorlunda åsikter om det hela.

Jag har träffat så många kvinnor med endometrios eller andra problem som jag har haft samtal med. Där vi kommit fram till att sex är inte bara samlag. Man kan njuta utan att det ska gå till just ett samlag.

Tar vi bort att sex och njutning bara kan gå in och ut då har vi kommit långt.

För en kvinnas del så är hennes slida och klitoris så mycket mera än bara att glida in i den.

För en man så har han ett ollon och ett helt skaft att lära känna på sin penis.

När jag har träffat par som sökt mina råd så har alltid jag givit rådet att ha sex så ofta som möjligt helst varje dag. Utan att ha samlag i minst 1 månad.

De har tittat lite lustigt och frågande sedan har polletten fallit ner.

Jahaa du tänker så..

Yes det gör jag! Ni ska lära känna varandras kroppar innan ni så att säga glider in.

Det går att få orgasm ihop utan att det ska glida in och köras ut och in .

En kropp har så mycket att ge vid njutning. Men vi är så fokuserade vid våra kön. Istället för att ge hjärnan sin tid själen sin tid och kroppen sin tid.

För att sedan uppleva och utforska det som blir det bästa att för att få till en njutning fullt ut.

Men vi är så duktiga på att krångla till saker och ting.

Varför inte ta det enkelt?

Ta på varandra.

Mys med varandra.

Smek och upptäck vad som sker om det smeks där eller där.

Lite olja eller glidmedel , massageljus som hälls varmt på kroppen. Men akta att ta ner oljiga fingrar i en slida med sköra slemhinnor. Då kan det gå snabbt från skönt till att det bränner och gör ont. Och då är det inte trevligt längre.

Sexuell njutning ska alltid vara trevlig, utan krav, det ska kunna finnas humor i det hela, tillit, trygghet och kommunikation.

Det är ju egentligen inte så svårt ..Det handlar ju om att bry sig om varandra. Se varandra för den de är. Utan att ställa krav som ingen kan uppleva till.

Jag tror ju att vi någonstans måste börja med att inse att sexuell njutning är något som är helt normalt och finns i allas kroppar.

Vi måste våga prata om sex på ett sätt som inte är styrt av fördomar och inskränkthet.

Det där ordspråket stämmer så bra : Sköt dig själv och skit i andra!!

Har du ont och problem så tror jag mycket av just det onda sitter i hjärnan och styr det hela. Hjärnan signalerar så mycket som vi inte kan styra.

Men det är det fysiska som måste bli bra för att hjärnan ska jubla. Med andra ord allt hänger ihop kroppen och hjärnan..

Njut ha kul helt utan krav!

Vem vet vad du/ni kan hitta och få känna nu när det finns tid att ägna sig åt varandra.