maj 12

Visst är det ensamt och tråkigt just nu

Det är på facebook man umgås på idag..

Jag skrev ett inlägg igår på facebook :

Nu är det äntligen måndag, helgerna är så tysta och ensamma.. När man inget jobb eller man har då blir det väldigt tyst. Förr när alla telefonsamtal kostade pengar då ringde man till vänner idag när de är gratis då ringer ingen.. Och i dessa tider så är det ännu tystare eftersom nu kan man inte träffas eller umgås.. För visst är det så att vi har slutat ringa och prata strunt en stund i telefon.. Idag umgås vi på Facebook och där har jag många vänner 484.. Den här helgen ringde 1 och jag 3.. Mamma ringer jag till 2 gg om dagen.. Men nu är det äntligen måndag och då är det enklare att ringa av en konstig anledning.. Med andra ord en ny vecka och nya möjligheter.. 

Jag visste från början att det inte skulle vara så många som sk ¨gillade¨ inlägget men flera svarade att det stämmer det är så här vi umgås idag.

Vi är många som lever ensam i Sverige, vi toppar listan av ensamboende!

Jag som inget jobb ens har, har inga sociala kontakter att gå till eller jobba med.

Det är ju inte bara de över 70+ som sitter ensam och i karantän.

Nu sitter inte jag i karantän utan jag kan handla min mat själv. Och så umgås jag ibland med mina barn och deras familjer. Men det är hela mitt sociala liv.

Det där med att ringa och prata bort en stund det gör inte vi längre. DET tar för mycket tid. Det tar mycket mindre tid att skicka ett gilla hjärta på Facebook. Då har man talat om att jag gillar dig och jag tycker om det du skriver.

Facebook är min enda sociala kontakt förut de vänner jag pratar med i tel. Och jag förstår att människor inte har tid att ringa. Jag vet att ni har era förhållanden och er tid ihop med er partner. Och alla måsten ni har att göra ……

Nu kan jag konsten att roa mig själv men jag erkänner oxå att det är en tuff situation jag sitter i. Jag kommer inte att gå in i en depression utan jag klarar av det hela. Men jag förstår de som inte klarar av ensamheten som kanske bara lever för sitt jobb som de inte kan gå till idag. Utan sitter ensam hemma. De som är vana att vara ute ta ett glas vin och umgås med vänner. Rätt var det är så är allt tyst. Ingen som ringer eller sms och frågar ska du med ut ikväll på ett glas?

Jag saknar den delen idag att kunna gå ut ta ett glas och umgås med människor. Men jag skulle aldrig utsätta mig för den risken för några glas bubbel. Nej då väljer jag min egna lilla lya hemma och ensam.

Jag som varit satt i en värre sits än den här då jag inte ens kunde gå. Då jag satt inlåst i min egna lägenhet i 6 månader och väntade på en ryggoperation.

Jag klarar min ensamhet men den är tråkig..Jag är som alla andra jag vill inte störa andra med att ringa för att prata bort en stund. Jag kan konsten att prata med mig själv tyvärr är väggarna lite dåliga att svara mig bara..

Den som verkligen hinner med nu att fungera fullt ut det är den tänkande hjärnan.

Och det kan nog vara bra att ta hand om lite sår och vad det är som skett.

Just nu funderar jag mycket på det där med att män har så svårt för starka kvinnor.

Chattade igår med en man som jag hade kontakt med för flera år sedan.

(tur är ju att jag har chattvänner iaf)

Vi kom in på att jag har så svårt med att komma en man nära innan han drar vidare. Sista åren har jag ju inte ens fått till en fika date.

Du är så en klok och stark kvinna och det skrämmer männen skrev han.

Den har jag funderat så mycket på efter han skrev det för han är inte ensam om att säga den kommentaren.

Är män så fega att de skräms av en klok och stark kvinna?

Jag har så svårt att tro att det ska vara så..OM jag hade varit en kvinna som tjänade miljoner mer mot mannen då kanske jag mera hade kunnat förstå det hela. Men nu är jag en fattig förtidspensionär. Pengar kan ju vara ett känslig ämne om ett par tjänar olika mycket. Men nu har jag ingen pengakista att komma med..

Jag har bara mig själv att komma med.

Den här gåtan om mig och vad andra anser att jag är..

Ska jag oxå ta tag i och lägga i den där kistan och sänka den till botten och gå vidare i livet.

För jag är bara jag och jag vägrar att göra om mig för att män ska finna mig attraktiv..

Och är det så att män skräms av mig för att jag kan mycket om den sexuella njutningen. För att jag sitter här och bloggar ofta om sex och lust. Att jag har en kamp i mig om allas kvinnors rätt att få vara den de är med lust och glädje utan att dömas.

Då är det ju männen som mister massor med roliga stunder ..

Eftersom det är jag som är experten och han kanske skulle få lära sig lite om just lusten och njutningen..

Jaa nu har jag lite att syssla med idag när jag går loss här hemma med dammvippan och ska städa..

Jag kommer komma ut som en helt ny kvinna efter den här isoleringen.

Eftersom nu har jag tiden att läka sörja och gå vidare..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.