okt 22

Är vi olika man som kvinna?

Är det uppfostran eller är det genetiska som skiljer oss åt?

Men känslor som vi har i kroppen och själen hänger det ihop med uppfostran?

Är det ok att en man inte är lika kåt och het som kvinnan han lever ihop med?

Vad kallar vi det då? För i samhällets syn så har ju alla kvinnor ofta ont i huvudet när det inte vill ha sex lika ofta som sin man.

Men vad kallar vi en man som inte är lika kåt och het som sin kvinna?

Jag vet inte vet du?

Hört ibland att det surrar hos de yngre kvinnorna att killarna inte alls vill ha sex lika ofta eller inte alls. För de är nöjda med att sitta vid datorn spela spel men även dra en tralla där. Och vara nöjda med det. Är det så har vi verkligen missat massor med våra unga killar.

Vart finns känslor då om sexlivet är i handen med att titta på en skärm?

Lär man sig något om känslor när man tittar på porr eller annat på tv:n ?

Njaa det vill jag inte påstå att vi gör. Hur är det att ha känslor? Det kan ju inte jag svara på det kan bara varje person berätta om. Men allt kan ju vara enklare om vi slipper känslor som kan innebära både sorg och glädje i. Har vi svårare idag att ta till oss känslor?

Förr när man gick i sorg hade man ett sorgeår och man gick klädd i svart i ett helt år. Och det var ju inte bättre men kanske lite enklare, då visste ju alla om att den här personen har sorg och kanske inte mår så bra. Hen behövde inte förklara eller berätta om vad som skett utan alla visste det. Inget att föredra tycker jag. Vi måste våga kommunicera med varandra.

Generellt sett så skiljer vi oss lite åt när det gäller att kommunicera. En man ska inte visa sina känslor på samma sätt som en kvinna. Själv anser jag att man som kvinna som kan visa gråt och smärta öppet är starka och trygga personer.

När det gäller sex eftersom det är mitt ämne är vi lika då eller olika när det gäller lust och känslor. Njaa jag har nog ändrat mig lite där under resans gång. Känslorna tror inte jag har något med könet att göra. Anatomin kan vi inte ha lika så enkelt är det ju. Jag tror mera på att det handlar om uppfostran. Blir vi fostrade inom samhällets syn eller blir vi fostrade att få vara den vi är? Beror ju lite på vilka slags föräldrar vi har.

Jag tror att vi borde lära oss av varandra man som kvinna, våga lyssna och inte försöka att ändra på den som hen lyssnar på.

När det gäller sex och njutning så har vi mycket att lära oss av varandra.

Våga visa och prata om hur jag vill att du ska smeka mig. Inte ta det hela som personligt när din partner säger: Nej inte där gör så istället så njuter jag mycket mera. Eller de kvinnor som är så rädda att deras mans manlighet ska få sig en törn om de säger hur de vill ha det. Det finns så många olika versioner om hur man får vara eller inte vara när det gäller den sexuella njutningen.

Varför är det så känsligt att njuta och ha det bra?

Framför allt hur kan det materiella ta över gnistan mot att ha ett kanon bra sexliv med sin partner? Vilket är att föredra en stor tv på väggen eller ett bra sexliv med din partner?

Än så länge är vi nog lite olika man som kvinna men om det är genetiskt eller uppfostran kan vi bara sia om..

Låt aldrig lusten dö utan låt den leva så att gnistan aldrig slocknar inom dig..