När svenska vården är som bäst

Det fick jag känna på igår.

Nu är min lägenhet fotad så snart ligger den ute på nätet till försäljning.

Det har varit mycket att tänka på, ta bort, lägg undan, köpa blommor och städa.

Jag blev nöjd med vad jag åstadkom. Hur det sedan ser ut på foto det får jag se när det kommer ut på nätet.

Mitt största problem just nu är att få en ny lägenhet. Den är inte så enkel men jag är optimist det kommer att lösa sig. Jag är inte helt fast i vilket område jag vill bo i men visst har jag mina önskemål. City eller Haga vill jag helst hamna i men som sagt var är inte låst och det kan man inte vara när det gäller att få hyra en lägenhet. Min tanke är väl mera OM jag inte trivs jaa då får jag fortsätta söka ny.

Det är ett stort projekt att sälja sitt hem och få ett nytt att bo i. Men det skulle vara lite lugnare i mig om jag visste vart jag skulle bo bara. Men allt ordnar sig i slutänden det gör det alltid. Det är så jag tänker och fungera.

Så igår när jag var klar med allt, jag satt här nöjd i soffan lite trött var jag allt. Nyss ätit middag inget speciellt det var potatismos och två små biffar och 2 körsbärstomater. När jag ätit det tog jag fram ett glas rosévin och lite popcorn. Tog en halv klunk men det tog i mot tog 3 popcorn och då sa det stopp. Jaha så gick det med det, inget ovanligt alls när man är gastric bypass opererad. Ibland går det bara inte och då får jag helt enkelt bara lägga det åtsidan. Men magen var inte ok det gjorde ont och kändes lustigt. Fick gå på toa och tänkte nu ska det väl släppa. Nej en gång till och där och då får jag en allergichock. Det blev varmt och det riktigt exploderade i huden,den blev röd och prickar som slog ut och vilken klåda. Men det värsta var att det hände något i huvudet. Jag blev yr och det kändes som jag ¨försvann¨ ..

Inser att nej jag måste ha hjälp det händer något som jag inte kan styra. Ringer min väninna och hon kastar sig i bilen och kör som en flåbuse. Jag börjar klä på mig eftersom jag klätt av mig för jag skulle ju ha en myskväll. Och då blir jag ännu värre i huvudet och känner men herre gud jag dör ju!

Får tag i tel och ringer 112 och lägger mig i sängen jag är rädd nu. Berättar vad som skett och hur jag känner det. Svårt att andas och svårt i huvudet plus alla hetta i huden med klåda. Vilken personal jag fick prata med han var lugn han var saklig när han pratade med mig. Du har en ambulans på väg nu säger han. Ok jag ska öppna dörren svarar jag vilket jag gör och lägger mig i sängen igen. Från det jag ringde till det de kommer hem till mig så tog det bara ca 5 min.

Jag fick två tabletter att lägga på tungan, min andning var inte påverkad. De pratar med mig i lugn o ro. Jag har inget nytt ätit jag har inget gjort för att hamna där jag var. Fick två cortison tabletter och i med det så började allt i huden att lugna sig. Men det där i huvudet var otäckt och kändes inte alls ok. Då förklarade de för mig att min chock slog ju ut allt och det jag hade i hjärnan var en adrenalin kick. Och den var hemsk att uppleva. Så yr och känna att jag kan inte stå upp då försvinner jag. Jag är inte den personen som funderar och är rädd av mig. Men igår var jag livrädd jag trodde jag skulle dö där och då. Jag fick om jag ville följa med till sjukan men jag kände att nej nu klarar jag mig. Och min väninna kom oxå och satt hos mig en stund tills vi såg att nu är läget helt ok.

Men så jag såg ut när jag tog av mig byxorna helt prickig och skinnet rött .. Jag såg ut som en söt liten gris, men till slut så bleknade de och försvann.

Idag är jag lite skakig i kroppen och jag är trött. Vilket är väldigt förstående med det som hände i min kropp igår kväll. Det jag mest känner idag är tryggheten med sos. Att jag fick så snabb hjälp och deras professionella sätt mot mig. Deras lugna att ta hand om mig både i tel och hemma hos mig. Vetskapen om att det finns hjälp så nära när något sker som man inte kan förstå sig på. För det finns ingen förklaring på varför det blev som det blev. Visst kan jag gissa och tro men jag vet inte. Och det som är viktigast är ju att jag mår bättre idag.

Idag stänger jag av allt ska bara ta det lugnt, ligga i soffan och ta hand om min kropp och själ. Och en sak till Tack snälla Lisa för att du kom tur du inte åkte dit för fortkörning! Vänner är helt underbara att ha!